Despre spinning

Ce este de fapt acest spinning? O activitate aerobica care se practica singur sau in grup, cu ajutorul unei biciclete statice, in care se combina tehnica pedalatului cu cea a concentrarii care se incruciseaza cu basii ritmului muzical. Obiectivul acestei activitati aerobice este de a lucra fiecare muschi al corpului sincronizand miscarea cu ritmul muzicii. Spinningul este foarte popular in tarile civilizate si reprezinta o modalitate foarte buna de a face miscare pe timpul iernii. Va recomand cateva sfaturi pentru ora de spinning:

  • Consumati o bautura cu electroliti si carbohidrati inainte de efort deoarece de obicei in salile de spinning umiditatea este mai mare iar caldura ridicata
  • Alegeti-va cu grija intensitatea intervalelor cu care vreti sa lucrati. Daca sunteti o persoana mai antrenata decat restul clasei, puteti pedala cu o intensitate mai mare iar daca sunteti la inceput, nu incercati sa tineti pasul cu colegii dumneavoastra de pedalat deoarece ritmul cardiac poate creste rapid si nu cred ca va doriti sa va fie rau sau sa lesinati in timpul antrenamentului.
  • Odihniti-va! Nu va epuizati corpul zilnic pentru ca nu suntem roboti! Alternati tipul antrenamentelor pentru a nu intra intr-o rutina

Spinningul te va ajuta sa slabesti pentru ca poti consuma pana la 540calorii pe ora. Elimina toxinele deoarece vei transpire mult! Tine langa tine sticla cu apa pentru ca vei transpira abundent. Iti intareste inima deoarece muschiul cardiac este puternic folosit. Creste ventilatia plamanilor si imbunatateste ventilatia acestora. Iti va intari muschii trenului inferior- coapse, gambe, fesieri. Ajuta foarte mult la combaterea celulitei deoarece imbunatateste mult circulatia. Iti imbunatateste starea de spirit crescand productia de endorfine, te ajuta sa socializezi, sa elimini stresul zilnic.

O sala de fitness, aerobic din Doamna Ghica unde puteti merge la clase de spinning ( deocamdata am inteles ca doar joia se tine spinning) se afla , Sky Fitness Colentina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s